Известие

Collapse
No announcement yet.

Трип компютър - няколко неизвесни.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Трип компютър - няколко неизвесни.

Ръководството ми е на талянски и освен картинки и няколко думи нищо друго не вдявам. Та интересува ме как става Reset GENERAL TRIP и как Reset TRIP B. Другото е за SET бутончето, пише нещо за 2 секунди да се натисне, но какво става - божа работа. Това BUZZER - що е то? Pneum invernali - също неясно.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
    Ръководството ми е на талянски и освен картинки и няколко думи нищо друго не вдявам. Та интересува ме как става Reset GENERAL TRIP и как Reset TRIP B. Другото е за SET бутончето, пише нещо за 2 секунди да се натисне, но какво става - божа работа. Това BUZZER - що е то? Pneum invernali - също неясно.
    трип компютъра се рестартира от ръчката за фаровете, където едно време слагаха клаксоните отстрани, от където сменяш инфото на компютъра.задържаш и то изписва ресет трип-воала
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
      Задържаш бутона, с който сменяш менютата на компа няколко сек. и се нулира. Само трип Б се нулираше май когато компа е на трип Б. Има книжка на английски тук. Бузер е зумер, който пищи много гадно когато има разни съобщения. Може да му се регулира звука и да се изключва.
      Не е безсмислен тоя трип комп. Благодарение на него знам, че тоя месец съм бил в колата 56 часа със средна скорост (100% Сф.) 19 км/ч. На 156 показанията за разхода на гориво, обаче не са от най-точните. Надвам се на дизела да не е така.
      2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
        Задържаш бутона, с който сменяш менютата на компа няколко сек. и се нулира. Само трип Б се нулираше май когато компа е на трип Б. Има книжка на английски тук. Бузер е зумер, който пищи много гадно когато има разни съобщения. Може да му се регулира звука и да се изключва.
        Не е безсмислен тоя трип комп. Благодарение на него знам, че тоя месец съм бил в колата 56 часа със средна скорост (100% Сф.) 19 км/ч. На 156 показанията за разхода на гориво, обаче не са от най-точните. Надвам се на дизела да не е така.
        на дизела са отвратителни....4.9 по борд реално 7-8, може и нагоре
        рекорд. 6.5 по борд-11/100

А само да попитам, гледам в книжока волана се регулира освен по височина и по дълбочина....тва на всички 156-ци ли е, щото пробвах на моята, ама нещо не се справих?

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

На моята се регулира и в дълбочина. След като го освободиш може да се дърпа напред/назад.
          2014: Deutschland über alles

Comment

Аз малко ни в клин ни в ръкав , но за да не отварям нова тема да питам тук .. та моята 147 е с малък дисплей на километража сиреч ги нямам тия глезотии , ако го сменя с такъв с голям дисплей какво още трябва да променя за да заработи ..?
            Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Първоначално публикувано от mboge Покажи съобщение
              Аз малко ни в клин ни в ръкав , но за да не отварям нова тема да питам тук .. та моята 147 е с малък дисплей на километража сиреч ги нямам тия глезотии , ако го сменя с такъв с голям дисплей какво още трябва да променя за да заработи ..?
              на 147-ците такова нещо нЕма...

OEM & Ventura Garage

Comment

Първоначално публикувано от mboge Покажи съобщение
                Дай някоя снимка,че аз 147 без централен дисплей не съм виждал.
                Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Е явно само моята е такава

Въпросът е ако сложа такова табло какво ще трябва да преправям за да заработи и да мога да гледам разход и др.
                  Attached Files
                  Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Според мен това табло не е от тази кола.
                    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Абе баш от тая си е защото го нямам и бутона set на лоста за мигачите или на чистачките , че не помня на кой беше. А и в книжката на колата са описани два варянта на таблото явно този е рядкост.

Comment

мисля че прогресив варианта на 147'те са с това табло дет нямат екстри, в книжката ги има описани всички варианти

Comment

Искам да попитрам за какво точно служи този "trip B" четох някаде какво е, но нищо не разбрах и също имам някаква опция "DST" on/off. Някаква система ли е и за какво?
                          мерси
                          sigpic
                          Alfa Romeo GT JTD 16v `04
                          Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
                          Fiat Bravo GT TD100 `97 ex

Comment

аз лично на 147-цата 1.9 тунджа
                            съм тествал и Trip и Trip B и смея да твърдя
                            че са доста точни .. сега сигурно има разлика 100 грама плюс или минус .. но пълно - пълно и празно - празно съм тествал с туба нафта в колата е гасне си и доливам толкова колкото ми е засекъл trip-a на аверидж ...
                            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от Burkan Покажи съобщение
                              Искам да попитрам за какво точно служи този "trip B" четох някаде какво е, но нищо не разбрах и също имам някаква опция "DST" on/off. Някаква система ли е и за какво?
                              мерси
                              "Trip B" (частично пътуване) се ползва да следи и покаже показанията за среден разход, средна скорост, време и т.н. независимо от основните показания за същите неща.
                              Пример:
                              Ще правиш пътуване от София до Бургас. Изчистваш показанията на борд-компютъра преди да тръгнеш от София. Пускаш да следиш и "Trip B". Спираш за почивка на Стара Загора. Така можеш да си видиш средния разход и средната скорост до спирането на Стара Загора. Преди потегляне изчистваш показанията на "Trip B". Пристигаш в Бургас. Показанията на "Trip B" вече се отнасят за пътуването Стара Загора-Бургас, а "general trip" ти пази показанията за пътуването София-Стара Загора-Бургас. Виж и картинката, тя е от User Manual-a.

-------Edit-------
                              Mъничка се е получила картинката. Намира се на стр. 87 от User Manual-a.
                              Attached Files
                              There's always more money to make and more shit to bitch about.
                              156 SW 2.4 JTD

Comment

Working...
                              X